Podziękowania od Natalii Ciołki

Podziękowania od Natalii Ciołki

Pod koniec kwietnia tego roku pod Wrocławiem miał miejsce wypadek samochodowy, w którym ucierpieli ihumen Spirydon (Kuziak) i Natalia Ciołka, wieloletnia uczestniczka warszawskich pielgrzymek na św. Górę Grabarkę oraz przyjaciółka wolskiej parafii. Odniesione urazy wymagają długotrwałej rekonwalescencji i rehabilitacji. Nasi duchowni, parafianie, Stowarzyszenie "Wierni Tradycji Pokoleń" zorganizowali szybką pomoc. W odpowiedzi na te gesty dobrej woli Natalia skierowała słowa podziękowania:

Żadne słowa nie są w stanie wyrazić mojej wdzięczności za wszystko. Dziękuje z całego serca warszawskiemu duchowieństwu, parafianom, członkom Stowarzyszenia Wierni Tradycji Pokoleń i warszawskim pielgrzymom. Wasze gesty bardzo mnie wzruszyły i realnie przyczynią się do poprawy stanu mojego zdrowia. Jedyne, co mogę dla Was zrobić, to zaśpiewać. Pozdrawiam serdecznie.

W ramach wdzięczności Natalia napisała i wykonała piosenkę, którą moża odsłuchać tutaj.

Za: https://prawoslawie.pl/

Natalia Ciołka całą sobą pomagała i nadal pomaga innym. Wspierała mnóstwo akcji charytatywnych. Dwukrotnie z zespołem Prypadok występowała na Koncertach Kolęd w Zamku Królewskim (organizowanych przez Stowarzyszenie), wnosząc swoje cegiełki na rzecz pomocy słabszym i chorym dzieciom oraz pielęgnowania naszej kultury i tradycji.